Multistudio

I 2014 fikk Medier og kommunikasjon nytt multistudio. Dette er et studio som gir mulighet for TV-sendinger, konsertopptak, fotoshots og mye, mye mer.

Rommet har et stort antall lyskastere, spotter og bløtlys, som blir kontrollert ved et med lysbord. Det fins også blits lys-kit til bruk ved fotografering . Rommet har ulike bakgrunner som går på skinner slik at man lett kan skifte fra hvit til sort bakgrunn.

Bruk av green screen er også en mulighet i multistudio . Green Screen er engelsk betegnelser på et hjelpemiddel i filmproduksjon. Filmteknikken er en spesialeffekt kan brukes til å få et objekt, gjerne et menneske, til å se ut som det gjør noe som ikke ville være mulig, eller som setter objektet i fare. Som for eksempel å hoppe fra en høy bygning, fly eller lignende. Det kan også brukes til å enkelt forandre bakgrunn og sette personen inn i et ”kunstig” studio slik som i dagsrevyen. 1

Uke 40 skal VG1 elever lære teknikker i bruk av Green screen. Etterarbeid og redigering foregår i programmene Adobe Premiere og Adobe After Effects.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *