“I’m ready for my close-up.” Sunset Blvd (1950)

Å lage film er gøy og krevende. Førsteklassingene på media har den siste uka fått prøve seg på nettopp dette. Både foran og bak kamera.

Utfordringen deres har vært å lage film for ungdomsskoleelever med tanke på å lære disse om det å lage film. Medieelevene har derfor selv måtte innta rollen som lærer. De har vært nødt til å ha god filmkunnskap selv, nettopp for å kunne formilde denne kunnskapen videre til målgruppa gjennom levende bilder og lyd. Selve innholdet i filmen  har derfor vært noe styrt, men rammen og sjangeren , har elevene valgt selv. Alt fra grøss til musikkvideo og action har blitt produsert. I høstferien redigeres filmene ferdig i bransje-programmet Adobe Premiere CS6.

Etter høstferien blir det premiere på utvalgte filmer. Kanskje finnes det noe kommende filmstjerner på Åkrehamn VGS?

gang2stud

“You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying. With sweat.”  Debbie Allen – Fame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *