To blog = To Share, to connect, to create, to inspire

  Å bruke blogg som del av undervisningen har mange positive sider for elvene.

Elevene på media blogger. Den fungerer som dokumentasjon på skolearbeid. Blogging gir digital kompetanse, innblikk i sammensatte tekster, skrivetrening, refleksjonstrening, samt muligheter for diskusjon og tilbakemeldinger.  En medieelev som skal ut i lære bruker gjerne bloggen sin som portfolio.
Her er noen populære blogger fra VG1 og VG2 som er vel verdt en liten titt:

Katrine Kallevik VG1 – https://nstaurus.wordpress.com/?ref=spelling
Vegard Kildal VG1 – http://vegardkildal.wordpress.com
Sindre Sandhåland VG2 – https://mediasindre.wordpress.com/
Einar Torkelsen  VG2 – http://torkelmedia.com/portfolio/

Mens VG1-elevene har jobbet med foto uke 42 til uke 44, har selveste Elina, fra http://elinasverden.blogg.no/ vært på besøk. Elina Haavik Dale går til vanlig på tilrettelagt, men nå har hun hospitert på media noen dager. Hun har vært med i klasserommet og hun har vært på fotoshoot i studio. Elina står bak en populær blogg på Karmøy. Høsten 2015 låg hun faktisk på topp i mest besøkte blogg! Elina deler av livet sitt på bloggen. Å snakke med Elina, samt det å lese bloggen gjør inntrykk.

En annen kjent blogger ved Åkrehamn VGS er lærer Arild Haga som står bak bloggen grillgleder.blogspot.no. Arild, som i all sin beskjedenhet aldri tenkte på å bli blogger, har med sine over hundretusen  besøkende inspirert mennesker med sine saftige gloser og dampende bilder. Well done, Arild!

einarvegard

Einar og Vegard bruker bloggen flittig!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *