Utveksling fra Malta

Kunne du tenke deg å prøve deg som elev på en annen skole i Europa noen uker? I slutten av august fikk fire utvalgte elever fra Malta College of Art, Sience and Technology (MCAST) komme til Norge og være en del av skolehverdagen på vg2 på medier og kommunikasjon på Åkrehamn vgs.

Dixon, Bennard, Kurt og Danjel ble fort integrert med elevene på vg2 og var med på både TV-produksjon, i gymtimene og i engelsken. De syntes det var spennende å se hvordan en norsk skole fungerte, og gleder seg til å vise noen av våre elever hvordan de har det på Malta.

Elever fra Åkra og Malta samarbeider godt.

Elever fra Åkra og Malta samarbeider godt.

På utveksling er det også viktig å få sett litt av landet en besøker, og guttene fra Malta fikk i løpet av Norgesbesøket oppleve både Oslo, Karmøy, Haugesund og Bergen. Vi gleder oss til å se videoen de har lagd fra besøket!

Fra Åkrehamn til Malta

Utvekslingen er et Erasmus+ mobilitetsprosjekt mellom Åkrehamn vgs og MCAST, og til våren vil seks nye elever fra medier og kommunikasjon få muligheten til å reise til Malta i noen uker. Målet med slike utvekslinger er at elevene skal bli bedre kjent med andre kulturer i Europa, og lære mer om faget og hvordan de arbeider i et annet land.

Andre fordeler med utveksling er:

  • selvutvikling
  • økt selvtillit
  • bedre språkkompetanse blant deltagerne

Elevene som blir plukket ut får både reise, kost og losji dekket av midler fra Erasmus+ programmet, og de blir fulgt opp av lærere fra skolen vår undervegs i oppholdet. Og ikke minst får de en opplevelse for livet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *