Hva er ghost-chat?

Visste du at det finnes folk som blir betalt for å få folk til å snakke om produkter? Du kan finne dem på nettet, i kommentarfelt,  på blogger og i sosiale medier. Til og med i butikken kan du bli kontaktet av noen hyggelige folk som anbefaler deg å kjøpe noe. De er “ghost-chattere” og er betalt for å anbefale og selge inn ulike produkter, dette er skjult reklame. Det finnes mange nye former for skjult reklame og hos oss kan du lære om dem!

Tredjeklasse på media har om markedsføring/reklame. Vi snakker om hvordan vi alle blir påvirket til å kjøpe ting vi kanskje ikke trenger og at mediene påvirker oss alle på ulike måter. Vi snakker også om loven som skal beskytte oss mot dårlig reklame, Markedsføringsloven.

Reklame og markedsføring er kjempeinteressant og det blir en del gode diskusjoner i klasserommet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *